من را در شبكه هاي اجتماعي دنبال كنيد


علل نارسایی قلب
خلل همت هرکدام از اجزای قلبی که در ابتدا اشاره شد ، قادر است به نارسایی قلب باعث متخصص قلب   خواهد شد.

تلف کردن عضله قلب:عضله سلامت قلب در تاثیر سکته قلبی ، ایسکمی قلب ، تنگی عروق تغذیه کننده آن ، مصرف بیش تر از حد الکل ، پرتو درمانی ، کمبود مواد تغذیه ای مانند ویتامین ب و سلنیوم و مسمومیت با بعضا مواد سمی به طور موقت یا این که دائم زخم می بیند. زخم عضله قلب موجب کاهش توان پمپاژ قلب گردد.
فشارخون بالا: فشارخون بالا بعداز یک‌سری سال به ویژه در‌حالتی که عالی معالجه نشده باشد ، یک کدام از علل شناخته گردیده نارسایی قلب میباشد. فشارخون بالا هم می‌تواند با ارتقاء ضخامت دیواره قلب موجب سفتی عضله قلب و منع از مالامال شدن قلب در طی استراحت گردد و هم میتواند در دراز مقطع سبب ساز خستگی و ضعف سلول های قلبی و مشکل در خارج دادن خون از قلب خواهد شد.
بیماری های روزنه های قلب: تنگی روزنه های قلبی ، همینطور نارسایی آنان یکی علل شناخنه گردیده نارسایی قلب میباشد. بیماری روزنه های قلب در صورتیکه معالجه نشوند میتوانند موجب زخم به عضله قلب و نارسایی آن شوند.
تنگی عروق کرونر قلب:انسداد عروق کرونر هم قادر است به طور ناگهانی با ساخت سکته قلبی و همینطور در دراز دوران با تنگی تدریجی و کمبود خونرسانی به عضله ها قلب موجب ضعف آن ها و گونه های در لبریز و خالی شدن قلب از خون بشود. مفتوح کردن رگ مسدود گردیده پس از مدتی موجب بازیابی و بهبود دوباره همت عضله ها قلبی شود.
ایراد در سیستم ساخت‌و‌ساز و تکثیر جریان الکتریکی تحریک قلب: ایراد در ریتم طبیعی قلب به طور کاهش ضربان قلب ، ارتقاء نامتناسب ضربان قلب ، بلوک های شاخه ای راست و چپ قلب و هم اینگونه انقباض نامتقارن و غیر قرینه بخش های گوناگون قلب میتواند موجب نارسایی قلب شود.
صدمه به پرده های دور و اطراف قلب:لایه پریکارد در نزدیکی قلب قراردارد و در وضعیت طبیعی تداخلی با سعی قلب در طول گشوده و مسدود شدن ندارد. بیماری های پریکارد به طور تجمع مایع باطن آن و ساخت‌و‌ساز فشار روی قلب و هم اینگونه سفتی بیشتراز حد پرده های دور و بر قلب و بازداشتن از گشوده شدن آن میتوانند نارسایی قلب ساخت و ساز کنند.
کاردیومیوپاتی ها: این اختلالات مرتبط با بیماری ماهیچه‌ها قلب می‌باشند و عموما مسئله ژنتیکی و موروثی دارا‌هستند. در‌این بیماری ها عضله قلب در گیر تغییرات ساختاری به طور ضخامت بیشتراز حد "کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک" (Hypertrophic Cardiomyopathy, HCM) ، سفتی بیش تر از حد عضله قلب "کاردیومیوپاتی تحدیدی" (Restrictive Cardiomyopathy, RCM) ، گشادی بیش تر از حد عضله قلب "کاردیومیوپاتی دیلاته" (Dilated Cardiomyopathy, DCM) می گردند. ولی اشکال دیگری از این نوع بیماری های قلبی هم میباشند اما برایند همگی آن‌ها نارسایی پیشرونده قلبی میباشد.
میوکاردیت: عفونتهای متعددی می باشند که می‌توانند به نوک حمله نمایند. التهاب عضله قلب در تاثیر عفونت و بقیه بیماری های التهابی تن موجب نارسایی عضله قلب می‌گردد. این التهاب اگرچه در بخش اعظمی از موردها موقتا بوده و به طور بی نقص برطرف می‌گردد اما در برخی موردها قادر است به نارسایی شدید و مزمن قلبی هم باعث گردد.
اشکال نارسایی قلب
نارسایی قلب یک عبارت کلی میباشد که اشکال مختلفی دارااست و به طرز های مختلف روی می‌دهد.

نارسایی قلب میتواند به طور خراب و ناگهانی ساخت و ساز گردد (Acute HF) ،مانند عفونت های قلب یا این که سکته قلبی. یااینکه مزمن بوده و در دراز بازه موجب نارسایی قلبی شود مانند فشارخون بالا ، تنگی عروق کرونر قلب یا این که بیماری های روزنه ای (Chronic HF).
بخش اعظمی از موردها نارسایی قلب در بیمارانی روی می‌دهد که پیش از این هم نارسایی قلب داشته اند اما زیر معالجه بوده و بیماری آن‌ها با دارو و بقیه حفظ ها در اختیار گرفتن گردیده بوده میباشد. این بیماران در تاثیر عواملی مانند عدم مصرف داروهای قلب یا این که رژیم غذایی مجددا علایم نارسایی قلبی را پیدا می نمایند (Acute Decompensated HF). ولی در یک سوم بیماران هم نارسایی قلبی به طور نخستین و در قلبی که تا قبل از این تندرست بوده میباشد روی می‌دهد (Denovo HF).
نارسایی قلب در بعضا مفاد تماما زود گذر و موقتا میباشد و با برطرف شدن دلیل اول ، تمامی چیز به حالت نرمال قبل بر میشود البته در بضی از بیماران قادر است دایمی باشد یا این که بعد از حمله اول قسمتی از کارایی قلب بهبودی پیدا کند و درصدی از آن برای مدام باقی بماند.
کسر جهشی قلب یا این که Ejection Fraction, EF به چه معناست؟
EF بطن چپ که خلاصه گردیده عبارت انگلیسی LV Ejection Fraction میباشد ، در معنای درصدی از خون باطن قلب در هم اکنون استراحت میباشد که با انقباض قلب از آن بیرون میگردد و به طور غیر بدون واسطه علامت دهنده کفایت و توان انقباض عضله‌ها قلب میباشد. مثلا در‌صورتی‌که 100 سی سی خون باطن قلب باشد و با انقباض قلب 60 سی سی آن از قلب بیرون خواهد شد ، EF این قلب 60 درصد خواهد بود.

در اشخاص نرمال ، به طور معدل 140 سی سی خون در حین استراحت باطن قلب وجود داراست که با انقباض قلب نرمال ، حدود 70 تا 80 سی سی آن وارد تن می‌گردد. لذا مقدار EF در قلب نرمال در میان 55 تا 70 درصد می‌تواند باشد (7-/+62 درصد).

با پیش بینی EF نارسایی قلب به دو مجموعه تقسیم می‌گردد:
یک دسته کسانی میباشند که عضله قلب سلامت و حتی قدرتمند هم دارا‌هستند مانند اشخاص با فشارخون بالا یا این که اشخاص مسن. درین اشخاص EF نرمال میباشد البته به جهت وسعت قلب خرد مقدار خون مقداری در حین استراحت در قلب وجود داراست لذا حتی با انقباض نرمال هم مقدار خون مقداری به تن می‌رسد. به‌این مجموعه اصطلاحا :نارسایی قلب با EF نرمال" (HFpEF) یا این که "هف پف" می‌گویند.
دسته دوم کسانی می باشند که خون کافی وارد قلب آن‌ها می‌گردد اما اقتدار عضلانی کافی برای بیرون کردن خون از قلب را ندارند یعنی EF بیماران این دسته معدود گردیده‌است ( کمتر از 50 درصد). به‌این بیماران اصطلاحا "نارسایی قلب با EF تحت" (HFrEF) گفته میگردد.

معالجه سکته خراب قلبی
فقط راه و روش معالجه اول سکته قلبی ، مفتوح کردن رگ مسدود گردیده‌است. بیشتر سکته ها و هجوم ها قلبی زمانی رخداد می‌افتند که جریان خون عضله قلب که از روش رگهای خون رسانی کننده به قلب (عروق کرونر) اجرا می‌گردد ، به طور ناگهانی جدا گردد. متداول ترین انگیزه انسداد کرونر قلب ، تشکیل لخته خون درون آن‌ها میباشد. رسوب چربی خون در جدار رگهای قلب موجب بوجود داخل شدن برجستگی های خرد و بزرگی در رگ می گردد که به آن ها "پلاک آتروسکلروزی" (Plaque) اطلاق می گردد. این پلاک های مملو از چربی در وضعیت خاصی پاره میشوند. پاره گی پلاک سبب ساز تولید سازوکار لخته شدن در عروق می گردد و منجر میگردد لخته خون تشکیل گردد و جریان خون متخصص قلب  را مسدود نماید.

برای همین میباشد که در معالجه اول سکته خراب قلبی از داروهای ضد پلاکت و داروهای از در میان موفق لخته خون به کار گیری می‌شود.

به محض تشخیص سکته قلبی ، موردنیاز میباشد شما 3 یا این که 4 عدد قرص آسپیرین مصرف کنید ، چه به نحوه میل کردن دارو با آب یا این که جویدن قرص و جذب آن از روش دهن که اما جویدن عالی میباشد.

در کنار آسپیرین به شما یک داروی ضد پلاکت دیگر مانند کلوپیدوگرل ، پراسوگرل یا این که تیکاگرولول هم داده میشود که ما یحتاج میباشد چندین عدد از آن ها را باهم و یک جا بخورید.

در کنار داروهای ضد پلاکت ، داروهای ضد منعقد خون مانند هپارین یا این که انوکساپارین هم برای کاستن از ترازو لخته های خون به کارگیری میشوند.

ولی در موقعیت خاصی شاید موردنیاز باشد دکتر شما از داروهای دیگری مانند قرص های تحت زبانی نیتروگلیسرین برای کاهش درد قلب ، اکسیژن برای اکسیژن رسانی عالی به قلب و بعضی داروهای تزریقی مسکن برای کاهش درد سینه هم به کار گیری کند.

با این اکنون معالجه اساسی سکته قلبی ، از در بین بردن لخته جانور در درون عروق کرونر قلب میباشد که به دو نحوه شکل میگیرد:

1- تجویز داروی فیبرینولیتیک
این داروها موجب شکسته شدن و حل شدن لخته های درون کرونر میشوند. این داروهای توانا ، که تحت عنوان ترومبولیتیک یا این که فیبرینولیتیک نیز شناخته میشوند ، به طور باطن وریدی تجویز گردیده و لخته های خون را تکه تکه کرده و مسیر رگ قلبی را بازگشایی می نمایند. در صورتی‌که معالجه با این داروها در سه ساعت اولیه سکته قلبی صورت بپذیرد ، شایسته ترین فیض نتیجه ها میگردد. حاصل نسبتاً رضایت نصیب در میان سه عدد شش ساعت به چشم می خورد. بعداز 6 ساعت تا 12 ساعت نتیجه ها مثبت نسبی نتایج می گردد و بعداز 12 ساعت معالجه با این داروها سود مناسبی نخواهد داشت.

گونه های مختلفی از داروهای فیبرینولیتیک وجود داراست که عبارتند از:

استرپتوکیناز (Streptokinase, SK)
اکتیلاز ، تی پی ای (t-PA)
آلتپلاز (Alteplase)
رتپلاز (Re-teplase)
و تنکتپلاز (TNK ase)
احتیاط: ولی این داروها به جهت توان بسیار متعددی که در حل کردن لخته و بافت فیبرین تن دارا هستند ، در بعضا از بیماران که خون‌ریزی دارا‌هستند یا این که در خطر بالایی برای خون ریزی قرار دارا‌هستند ، نباید مصرف شوند. لذا ما یحتاج میباشد در صورتی شما یا این که مریض شما حتی یکی این موقعیت را دارید ، مطلقا به پزشک اگاهی دهید:

اشخاص با خون ریزی فعال
اشخاص باتجربه خون‌ریزی مغزی
اشخاص پیش کسوت سکته مغزی
سوابق تصادف یا این که ضربه اساسی در سه ماه پیشین
فشارخون بالای در اختیار گرفتن نشده
کار جراحی در یک ماه قبلی
خون ریزی داخلی در یک ماه گذشته
مصرف داروهای خاص مانند وارفارین یا این که NOAC مثل ریواروکسابان
باردار بودن
بیماری های خونی خاص مانند کمبود فاکتور 8

معالجه دایسکشن آئورت
دایسکشن آئورت جزو اورژانس های پزشکی میباشد و احتیاج به تشخیص و معالجه سریع و به متخصص قلب  موقع دارااست.

او‌لین و مهم ترین قدم اصلاح وضعیت همودینامیک مشمول فشارخون و ضربان قلب میباشد. فشارخون بالا و زیر هردو در باب دایسکشن آئورت خطرناک می‌باشند و رساندن سریع فشارخون به حد ایده‌ال ضروری میباشد. همینطور برای خودداری از نشر موج پاره‌گی آئورت می بایست تعداد ضربان قلب را تا حد قابلیت کاهش اعطا کرد.

در کنار این اقدامات نخستین بایستی پلن اساسی معالجه را مشخص و معلوم نمود. معالجه اساسی دایسکشن آئورت به یکی این سه طرز شکل می‌گیرد:

جراحی گشوده و ترمیم پاره گی آئورت
استعمال از استنت و گرافت استنت برای ترمیم پاره‌گی
در اختیار گرفتن علایم حیاتی و استعمال از دارو و زیر لحاظ دریافت کردن مریض
تعیین هریک از این روشها به نوع دایسکشن، محل پاره‌گی آئورت و شرایط بالینی مریض مربوط میباشد.

اگرچه واحد سنجش خطر و ریسک جراحی و اینترونشن در دایسکشن آئورت زیاد میباشد البته می بایست توجّه داشت که‌این خطر در قبال خطرها بسیار بالای بیماری ائورت بسیار اندک و قابل قبول میباشد.

گاهاً بیماران برای اصلاح بی نقص بیماری به یکسری مرحله از کار جراحی، استنت و درمانهای دارویی نیاز دارا هستند و در بعضا مفاد هم امروزه از روشهای هیبرید و ترکیبی برای اصلاح بیماریهای آئورت به کار گیری می گردد.
کوارکتاسیون آئورت
کوارکتاسیون شریان آئورت -Coarctation of the aorta- یک بیماری مادرزادی آئورت میباشد. درین بیماری قسمتی از شریان آئورت نسبت به بقیّه قسمتها پرورش کمتری داراست و به همین برهان قطر نصیب کوارکتاسیون کمتر از نواحی همسایه میباشد. تنگی موضعی در کوارکتاسیون آئورت میتواند درجات و شدّت های متفاوتی داشته باشد و از یک تنگی خفیف و سوای تاثیر تا انسداد بی نقص و صد‌در‌صد آئورت می‌تواند متغیّر باشد. این بیماری هم قادر است در زمان نوزادی و کودکی خویش را آرم دهد و هم مکرراً چشم گردیده است که کوارکتاسیون تا زمان بلوغ و بزرگسالی پنهان باقیمانده و تشخیص داده نشده میباشد.

کدام بخش آئورت مبتلا کوارکتاسیون میشود؟
کوارکتاسیون در هر قسمتی از آئورت قابل مشاهده میباشد البته بیشترین جایی از آئورت که مبتلا کوارکتاسیون و تنگی میگردد، پس از قوس آئورت و در اولِ آئورت کاهشی میباشد یعنی فورا پس از جداگانه شدن شریان دست چپ. گونه های غیر تیپیک این بیماری در قوس آئورت و حتّی در آئورت شکمی هم گزارش شد‌ه‌است.
تنگی آئورت درین نصیب منجر می‌شود تا فشارخون پیش از تنگی بالا برود و فشار بسیار متعددی به دیواره‌های قلب، عروق دست و گردن و مغز وارد خواهد شد. به همین ادله یک کدام از مهم‌ترین علایم این بیماری فشارخون بالا در سنین تحت میباشد که به مشقت به معالجه دارویی پاسخ میدهد.

تنگی آئورت منجر میشود تا خون به میزان مناسب به حوزه‌ پس از تنگی نرسد. لذا تمامی ها، شکم و پاها در گیر کمبود فشارخون و در موردها شدید بیماری در گیر خلل در پرورش و ضعف خواهند شد. به همین درین بیماری بالاتنه مریض نسبت به اندام تحتانی رویش عالی و بیشتری داراست و نبض کشاله ران با تأخیر و ضعف نسبت به نبض گردن و دست لمس می‌گردد و این اختلاف در نبض یکی‌از مورد ها تردید به‌این بیماری میباشد.

اهمّیت و سرایت بیماری
کوارکتاسیون آئورت نسبتاًً در هر مورد آیتم از هر ۲۰۰۰ تولّد زنده ساخت و ساز می‌گردد. ارتباط موروثی و ژنتیکی مشخصی برای این بیماری شناخته نشده میباشد و احتمال تضارب در قوم و قبیله و فرزندان اشخاص در گیر به کوارکتاسیون نسبتاًً موازی با اشخاص معمولی جامعه میباشد.

این بیماری اگرچه مادرزادی میباشد اما در هر سنی قابل مشاهده میباشد. انگیزه این فرمان قادر است به بی نشان یا این که معدود نماد بودن بیماری یا این که به توسعه تدریجی آن مربوط باشد. این بیماری در هر سنّی که تشخیص داده خواهد شد، می بایست معالجه گردد.

علایم کوارکتاسیون آئورت چیست؟
علایم بیماری بسته به شدّت کوارکتاسیون می‌تواند متغیّر باشد و در اطفال و بالغین گوناگون میباشد.

علایم بیماری در اطفال قادر است اکثر اوقات با یک یا این که چندین آیتم از موردها پایین بروز نماید:

ضعف در پرورش
انواع در شیر تناول کردن
تعریق زیاد
تنگی نفس و بهتر مک نزدن پستان مامان
انواع در پرورش پاها
کبودی و تغییر تحول رنگ پاها
فشارخون بالا
شنیدن سوفل یا این که صدای مازاد در قلب
در بزرگسالان و در طفل‌های بزرگتر علایم بیشتر به اینصورت میباشد:

ضعف و خستگی
عدم اقتدار شغل
فشارخون بالا، به ویژه وجود اختلاف در فشارخون دست و پا
عدم در دست گرفتن فشارخون
ضعیف بودن پاها
نارسایی همگی‌ها
شنیدن سوفل یا این که صدای اضافه در معاینه قلب